05.03.2020 / No topic

Kam zajít na jídlo při návštěvě Českého Švýcarska ?

Stejně jako jsem psala o kavárnách, tak jsem se rozhodla napsat o restauracích. Jídlo je můj nejlepší kamarád a výlety za dobrým jídlem mi nejsou cizí. Ačkoliv je v našem regionu spousta restaurací, tak jsem si vybrala tři, o kterých můžu bezpodmínečně říct, že tu vždy dobře najíte.

 

Ostrov

Pokud jste byli na výletě v Tisé na Tiských skalách a máte chuť na dobrý oběd, tak právě hotel Ostrov je tou správnou volbou. Hotel s restaurací se nachází nedaleko Děčína, takže pokud jedete z této strany, tak máte oběd vyřešený. Zde je mým oblíbeným jídlem jednoznačně svíčková, jedna z nejlepších, co jsem měla. Mimochodem, pokud přemýšlíte nad prodlouženým víkendem, tak wellness zde je exkluzivní – doporučuji.

 

Penzion na Stodolci

Stodolec, asi má nejoblíbenější restaurace „tady u nás“. Určitě jste slyšeli o jejich skvělých lívanečcích, protože právě o nich DOST často píše Lukáš Hejlík, když doporučuje dobré restaurace. Penzion NA STODOLCI se nachází v Chřibské [Dolní Chřibská čp. 40], což je malá obec v těsné blízkosti s národním parkem. Pokud návštěvu plánujete na více dní, tak se v penzionu můžete ubytovat, jen dejte pozor na obsazenost, tak je často DOST vysoká. Mimo restaurace funguje v letních měsících u penzionu i kavárna Tyjátr, která se nachází ve stodole a disponuje jak dobrou kávou, tak skvělými zákusky.

 

Pivovar Falkenštejn

Pivovar v Krásné Lípě na náměstí je pro mě jasnou volbou, pokud máme hlad a nechce se nám vařit. Vždy se tu dobře najíme a pivo si tu také každý chválí {já rozhodně nejsem pivař, takže nedokážu posoudit}.  V letních měsících je otevřena terasa, takže se můžete najíst/ vychutnat pivo i venku. Pokud jste zdaleka a hledáte ubytování, tak přímo v pivovaru jsou pokoje pro hosty. Jestli, ale toužíte po apartmánu, tak není nic lehčího než si pronajmout apartmán v aparthotelu naproti přes ulici.