05.03.2020 / No topic

Kam zajít na kávu při návštěvě Českého Švýcarska ?

Pokaždé, když se někam chystám na dovolenou / výlet, tak jedna z prvních věcí, kterou „googluju“ je – kde si dám kávu, popřípadě jídlo. Jelikož jsem z Českého Švýcarska a všechny dobré kavárny pravidelně navštěvuji, tak jsem se rozhodla sepsat tipy pro Vás, kteří se k nám na sever chystáte.

 

Bohemian Coffee House

Kavárna se nachází v Rumburku na adrese Tř. 9. května 41. Pokud máte rádi kvalitní kávu a výborný zákusek k tomu, tak jste tu správě. Nejraději sem chodím na pozdní snídani, kdy si téměř vždy objednám lungo a ovesnou kaši, tu zde mají tuze výbornou. Co opravdu oceňuji je obsluha, všichni jsou vždy milí a usměvaví, což v dnešní době není úplně samozřejmé.

 

Caffe Stodola

Kavárna v Rumburku na náměstí, která disponuje i venkovní zahrádkou, která je v letních měsících naprosto na místě. Během maturitního ročníku jsme si sem chodili pravidelně vychutnávat aperol nebo prosecco, tudíž jsme tu strávili opravdu spoustu času. J Můžete si tu dát kávu nebo výbornou domácí limonádu. K jídlu je výběr také veliký, každý den tu mají nějaké polední menu za přijatelnou cenu. Vždy to je polévka a výběr cca z 3-5 jídel. Mé nejoblíbenější je kuskus se zeleninou, to je moje jasná volba.

 

Hosana Café

Příjemná kavárna ve Varnsdorfu, nacházející se na hlavní třídě – ulice Národní 2826.

Tak tady si můžete dát snad všechno, mají tu opravdu velký výběr. Od smoothie až po bagel s holandskou omáčkou. Kavárna je výborná na brunche, hlavně ty víkendové. Můžete si zde dát opravdu dobroty {myslím si, že fotky mluví za vše}.

 

Kavárna Ateliér

Roztomilá kavárna/vinárna v Krásné Lípě {Kyjovská 8/2}. Káva vždy skvělá ( v létě mají ten nejlepší espresso tonic v okolí). Pokud v létě budete v Lípě, tak si dejte obídek v pivovaru, ale na kafíčko si zajděte za roh, právě do této kavárny. Myslím si, že budete příjemně překvapeni.